יום שלישי, 8 במרץ 2016

ארוחת ערב מהקומביני

למרות שאני אוהב אוכל במצב צבירה פחמימה, הרגשתי שחסרים לי ירקות, אז קפצתי לקומביני ואספתי כמה סלטים טריים מהמדף. 25 שקלים, טרי וחביב מאד.

מימין למטה זה תבשיל/סלט בשם היז׳יקינונימונו. אני מכין אותו הרבה בבית, ואני אפרסם מתכון כשאחזור.





Oiwakedango

חזרתי אל זירת הפשע
חנות שמתמחה בדנגו מאז 1945, ועושה בית ספר לכל השאר. 


ניסיתי שניים - 


אחד עם אנקו, שהיה נהדר. איך בכלל אפשר לפשל עם אנקו?


ועם רוטב מיטראשי, שהוא סויה וסוכר שמבושלים עם קורנפלור עד לקבלת מרקם דביק. הוא היה הטוב ביותר שטעמתי אי פעם, וגם אלו שניסיתי בבית היו כל כך רחוקים ממנו. אני הולך לפצח את זה כשאחזור. דבש טהור. 






Saiseisakaba - 再生酒場 (izakaya)


אריארו סאן הצטרף אלי בערב ויצאנו לביקור באיזקאיה חברותית בשינג׳וקו. יחד דגמנו שורה ארוכה של שיפודים מוצלחים, בירה קפואה וטיפוסים מעניינים. 


המקום בנוי כדלפק סביב גריל מרכזי, סביבו עומדים (Tachinomi "שתיה בעמידה״) ומזמינים לאורך הערב לפי החשק והקיבולת. לעומת ההפרדה שלנו בין מסעדות שאוכלים בהן וברים שיוצאים אליהם כדי לשתות, האיזקאיות היא תשובה יפנית לבילוי לילי שמשלב את שניהם. עוד קצת מידע פה


מימין לצד השני - לבבות, לשון וכבד. 

מח, נפלא. 


 רקטום. נשבע לכם. אל תשאלו מה המרקם וכאלה, אני עדיין לועס. 


רקות, או כנראה פשוט בשר מאיזור הראש. 


מצלחת הירקות בחרנו שני דברים -


כרישה ומשהו שלא הצלחנו לזהות, אלו לא פלפלים קטנים, ואני עדיין חסר מושג. 
בניהם יש כבד שעטוף ברשת שומן, הכי טעים של הערב. 
ומימין קציצות של מיקס איברים פנימיים. 


היו גם סערפת, צוואר וחזה שלא צולמו. 

עוד דבר שחשוב לדעת, כשנכנסים אל איזקאיה, לפני הזמנת השתיה מקבלים otoshi, מתאבן קטן שמחליף את דמי הכניסה. במקרה שלנו הוא אכן היה קטן ועלה רק 4 שקלים.


אה, וכנראה שתצטרכו, אז השירותים מתחבאים מאחורי דלת המקרר שבמטבח. 


אל תחפשו את המיקום בגוגל, כי היא ממוקמת על המפה במקום אחר. זה המקום הנקודתי הנכון. 





Roastery

בית קפה מצויין על ה- cat street, הרחוב שמחבר בין shibuya וharajuku. 
הקפה נקלה במקום עם ההזמנה ומגיע ב-3 צורות - אספרסו, אמריקנו ולאטה. לא  מהזולים, אבל טוב. 

נעים לשבת, מעט אפלולי, ריח נעים וקולות גריסת הפולים מתערבבים במוזיקת הג׳ז ברקע. מומלץ מפה!







© Memories of a Gaijin
Maira Gall