יום שישי, 11 במרץ 2016

או לא, לא שוב!

היום שוב גודזילה תקפה את העיר, קצת בלאגן אבל יסדרו הכל.



כוח הפרה - 牛の力

כמה כיף ללכת ברחוב ולהצליח פתאום לקרוא שלטים שעד עכשיו היו סינית בשבילי. השם של המסעדה הזו בנוי משני סימני קנג׳י שהכרתי - פרה וכוח (ואות חיבור דומה ל of בניהם) והוא תפס לי את העין. נכנסתי דרך דלת הזזה מעץ וגיליתי גיודונייה ונהדרת. 




אחלה מנה, מקום מקסים ותחרות טובה לרשתות סטייל יושינויה ומאצ׳ויה חביבתי. 
צמוד לתחנת ueno, ממש מדרום לה.



כאוס מאורגן




Kikanbo Spicy Ramen

מתי בפעם האחרונה אכלתם לבה?
הראמנייה המטורפת הזו לא מרחמת על האורחים שלה. מרגע הכניסה דרך הדלתות השחורות, מובלים לישיבה בדלפק ארוך וצר שמתוצפת קבוע ע״י שדים אדומים וכועסים. במקום מוזיקה נשמעים הלמות תופי מלחמה וההרגשה הכללית היא שנכנסת בטעות לחוג בית של כת השטן. 
הצוות שאל אותי לגבי רמת החריפות של שני רכיבים, kara / から- פלפל חריף מהסוג הקונבנציונלי שמוכר לנו, ו-shibi / シビ, ״פלפל״ סצ׳ואני שהוא לא חריף אלא יוצר תחושת עוקצנות ונמנום בפה. אפשר לבחור בין 1 (בלי בכלל) ל5 (פליז קיל מי), הגאייג׳ין המטומטם חשב שהוא גבר גבר ובחר ב-4. טעות. 



הקערה עצומה, הבשר בפנים נמס ממש, הביצה רכה ומפוצצת בטעם חלמוני. מרק נפלא, אבל חריף אש. עם כל שאיבה ואנקת כאב הרגשתי איך העיניים של השדים יוצאים מחוריהם וננעצים בי, כמו ניצים שחגים מעל. מוות באריסה. 


 חלמון מעולם אחר. חבל שהפה שלי היה רדום כמו אחרי רופא שיניים ולא יכולתי להרגיש אותו. 


ואם כל זה לא מספיק, ערכת שום מחכה בצד. שלחו סופר טנקר, אני עדיין מדמם פה. 





מומלץ מאד, אבל לכו על חריפות מתונה, 2-3 נשמע לי אידיאלי. 



חמוד, חמוד בכל מקום




ביצת עין - 目玉焼き

היום למדתי מילה חדשה בארוחת הבוקר. האמא המארחת הכינה לי חביתת עין וקראה לה ״מֵה-דאמָה-יאקי״, בתרגום חופשי, צלוי בצורת גלגל עין, ובקיצור, חביתת עין.
סיפרתי לה שגם בעברית זה בדיוק ככה, והיא סיפרה לי שאני אוכל את זה לא נכון כי צריך לשים עליה סויה. 




ארוחת ערב רנדומלית

דיונונים נפלאים, צינורות סורימי במילוי גבינה צהובה ומי ציפור




כמו אוניגירי, אבל עם חביתה





הולי שיט. הם קדים אפילו בטלפון!



© Memories of a Gaijin
Maira Gall